VACANȚE LA POIANA MĂRULUI - BRAȘOV

Poiana Mărului una din vechile localități ale județului Brașov oferă multiple posibilități de liniștire, de relaxare și mișcare în aer liber, dar și de îmbogățire a orizonturilor culturale. Satul, atestat documentar pentru prima dată în anul 1589, este așezat în partea apuseană a Tării Bârsei, între Șinca Nouă, Vlădeni, Vulcan și Zărnești.

Farmecul aparte al acestei zone este dat de înșiruirea de dealurilor subcarpatice, pășuni alternând cu zone împădurite, ce oferă perspective pitorești asupra masivelor muntoase înconjurătoare: Postăvarul, Piatra Craiului și Bucegi. Aerul curat și bine ozonat, apropiat din punct de vedere calitativ de cel al stațiunilor climaterice, vine să completeze poziția geografică feerică a satului.

Localizarea la intersecţia dintre zonele etnografice ale Ţării Bârsei şi Făgăraşului, a înlesnit menţinerea unor obiceiuri şi tradiţii populare străvechi. Așezarea geografică favorizează potenţialul turistic al Poienei Mărului şi din prisma apropierii de obiective turistice precum: Cetatea Râşnov, Cetatea Făgăraşului, Castelul Bran, Mănăstirea de la Sâmbăta de Sus, Mănăstirea de la Şinca Veche, moara de apă tradiţională de la Ohaba, vâltorile tradiţionale de la Lisa, rezervaţia de urşi de la Zărneşti, bisericile săseşti fortificate din Ţara Bârsei cât şi oraşul Braşov.

Dacă adăugăm aceste ingrediente ospitalitatea deosebită a „poienarilor”, concretizată în ultimele două decenii și prin intrarea în circuitul turistic a numereoase spații de cazare atât moderne cât și tradiționale, vom obține rețeta unor vacanțe cu adevărat reușite.

Agenția noastră vă oferă posibilitatea petrecerii unor momente unice alături de cei dragi facilitându-vă cazarea și masa (mic dejun, demi-pensiune sau regim complet) la cele mai frumoase pensiuni din zonă.